Discapacitat. Les claus per acabar amb les barreres arquitectòniques en edificis d’habitatges, a debat aquest dijous a Barcelona

La seu de la Delegació Territorial de la ONCE a Barcelona acollirà el dijous, a les 9:30 hores, una trobada formativa, que sota el títol ´´2017, El final de les barreres?´´, servirà per analitzar les claus per acabar amb les barreres arquitectòniques en els edificis d’habitatges, quelcom fonamental per garantir el lliure accés de les persones amb mobilitat reduïda a la seva llar.

La jornada serà inaugurada per Mireia Mata, directora de la Direcció de Treball del Departament d’Igualtat, Assumptes Socials i Família de la Generalitat, i comptarà amb la presència de Jordi Sanuy, director de Qualitat d’Edificació i Rehabilitació d’Edificis de la Generalitat; Luis Miguel Alcázar, director de Projectes Especials de l’empresa OTIS; Anotnio Guillén, president del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (Cocarmi); Sandra Bestraten, catedràtica i professora universitària, i Lorenzo Viñas, advocat i gerent del Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida (CAFBL).

El moderador de la taula serà José Manuel González Huesa, director general de Servimedia, i estarà organitzada per aquesta agència, de la mà de l’empresa OTIS.

Precisament, el teixit associatiu de la discapacitat a Espanya ha demanat reiteradament que es modifiqui l’actual Llei de Propietat Horitzontal amb l’objectiu de que tots els habitatges siguin accessibles. Entre tant, la legislació espanyola obliga a que els immobles, infraestructures, béns i serveis d’interès públic siguin plenament accessibles abans del 4 de desembre de 2017, el que el Cermi ha denunciat en múltiples ocasions que no es complirà.  

   Tornar   
Dep. Premsa CAFBL
miércoles, 19 de abril de 2017