Mor als 87 anys el President d’Honor del Consejo Manuel Roberto Enguidanos, un referent en l’administració de finques

cafbl

El diumenge passat ens va deixar un dels principals referents i màxims exponents de la nostra professió. El Sr. Manuel Roberto Enguidanos, a més d’haver estat el cap i el cor dels Administradors de Finques Col·legiats, ha representat els valors que ha de reunir un professional: vocació de servei, capacitat de treball, humanitat i amor per la professió.

Com a líder va desenvolupar una importantíssima tasca per aconseguir el major grau de reconeixement de la professió, donant presència i prestigi al nostre col·lectiu i fent possible el que fins al moment havia estat impossible: la presentació al Congrés dels Diputats de la primera iniciativa legislativa popular que va suposar una profunda reforma de la Llei de Propietat Hotitzontal de 1999. La seva força, passió, clarividència i, al mateix temps, qualitat humana i senzillesa han estat el millor bagatge per tots i per aquest motiu és i serà sempre la referència del nostre col·lectiu.

Durant 33 anys va presidir el Col·legi d’Administradors de Finques de València i Castelló, fent del mateix un dels més actius i dinàmics col·legis d’Espanya, dotant-lo a més de la seva magnífica seu actual. També va ser president del Consejo General de Colegios de Administradores de Fincas durant 8 anys, essent nombrat posteriorment President d’Honor del mateix. Durant la seva extensa carrera professional i d’arrendaments urbans i institucional, va ser un gran coneixedor de les regulacions de propietat horitzontal i d’arrendaments urbans i, gràcies a la seva visió i capacitat, va fer grans aportacions i valoracions interpretatives que van merèixer la consideració del legislador en successives reformes en aquestes matèries.

Però per sobre dels seus èxits i la magnífica relació que ha mantingut sempre amb el nostre Col·legi, Manuel Roberto va saber transmetre a tots els que van treballar al seu costat i als que vam tenir la sort de conèixer-lo, molta humilitat en forma de valors, generositat, companyonia, il·lusió, afecte, senzillesa, sensibilitat... solia dir que el millor que li havia passat a la vida havia estat poder servir als demés. És lògic, per tant, que el llegat que el Manolo deixa a la professió sigui sobretot, la seva pròpia persona, aquesta és la lliçó magistral que ens ha deixat als Administradors de Finques Col·legiats. Intentarem aprofitar la seva lliçó de vida i tenir-la sempre present, per ser millors persones i professionals com el que ell va ser.

Des de el CAFBL ens sumem a les condolences i a les mostres de suport a la família i agraïm al nostre entranyable amic tot el treball i dedicació durant tota la seva vida al servei dels demés, a favor de la professió i del seu estimat Col·legi. Fins sempre Manolo i moltes gràcies.

   Tornar   
Dep. Premsa CAFBL
martes, 30 de mayo de 2017