Solidaritat i denúncia veïnal contra la violència de gènere

cafbl

Els Administradors de Finques Col·legiats col·laboraran amb el Consejo General del Poder Judicial perquè es denunciï la violència de gènere en l’entorn veïnal.

- Durant el segon trimestre del 2017 s’han presentat 5.925 denúncies per violència de gènere a Catalunya

Els Administradors de Finques Col·legiats participaran a la campanya de sensibilització per a la prevenció i detecció de la violència de gènere en l’àmbit veïnal, un projecte promogut per Ángeles Carmona, vocal del CGPJ i presidenta de l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere i també per María José Ordoñez, delegada del Govern per la Violència de Gènere.

La violència de gènere suposa un greu atemptat contra la dignitat i la integritat física, psíquica i moral de les víctimes i, en conseqüència, una intolerable violació dels drets humans. Per això, els Col·legis Territorials d’Administradors de Finques i el seu Consell General estatal treballaran de forma conjunta amb el Consejo General del Poder Judicial i amb l’Associació Espanyola d’Auditors Socio-Laborals per articular mesures de sensibilització, assessorament, atenció i protecció a les dones víctimes de violència de gènere en l’àmbit veïnal.

Andalusia, la comunitat autònoma amb més denúncies presentades seguida per la Comunitat de Madrid, Catalunya i la Comunitat Valenciana
Segons eles últimes dades publicades per l’Observatori de la Violència de Gènere del CGPJ, que fan referència al segon trimestre del 2017, Andalusia és la comunitat autònoma en la que més denúncies per violència de gènere s’han presentat amb un total de 9.226. La segueixen la Comunitat de Madrid amb 6.872, Catalunya amb 5.925 i la Comunitat Valenciana amb 5.727.

Denúncia veïnal

Encara que la violència de gènere es produeix, en la majoria d’ocasions, a la llar de la víctima, només el 10% de les denúncies que es realitzen a través del 061 procedeixen del seu entorn veïnal. Per aquest motiu, l’objectiu és sensibilitzar en la prevenció i detecció de situacions de violència de gènere en les comunitats de propietaris administrades per professionals col·legiats, així com la distribució i difusió de material informatiu a favor de l’eliminació de la violència contra les dones.

Salvador Díez, president del Consell General de Col·legis d’Administradors de Finques d’Espanya (CGCAFE) explica que ´´l’objectiu d’aquesta col·laboració és poder fer arribar als veïns que la violència de gènere que pateixen les dones no és quelcom privat, sinó que les comunitats de propietaris, a través dels seus components, han de denunciar a les autoritats els fets que coneguin de violència de gènere. No podem permetre que la inhibició i el silenci veïnal faci perviure la violència de gènere o inclús ocasionar la mort de les víctimes´´.


Els Col·legis d’Administradors de Finques poses a disposició dels ciutadans i de les comunitats de propietaris que no comptin amb un professional col·legiat les seves assessories d’informació per a que puguin realitzar consultes necessàries sobre violència de gènere que condueixin a la presentació de la denúncia amb les màximes garanties per a les víctimes. 


   Tornar   
Dep. Premsa CAFBL
sábado, 25 de noviembre de 2017