L’Institut Català de les Dones i el Consell de Col·legis d’Administradors de Finques col·laboraran en la difusió d’eines i recursos per a la lluita contra la violència de gènere

cafbl

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, i Enrique Vendrell, president del Consell de Col·legis d’Administradors de Finques de Catalunya, han formalitzat un conveni de col·laboració per a la difusió de recursos i campanyes per a la lluita contra la violència de gènere.

L’objectiu de l’acord és la difusió dels recursos d’atenció i de material de comunicació de campanyes de sensibilització de l’ICD a través dels Col·legis Territorials de Tarragona, Girona i Barcelona-Lleida per fer-los visibles als taulers d’anuncis de les comunitats que administren i en les seus laborals.

També es col·laborarà en l’organització de conferències i formacions de sensibilització contra la violència de gènere i el Consell cedirà les sales on s’imparteixin. Els mitjans de comunicació col·legials inclouran continguts informatius i publicitaris específics sobre aquesta temàtica.


900900120
 

L’ICD promou convenis de col·laboració amb sectors de la societat catalana per incrementar el coneixement dels serveis i implicar la societat civil en la lluita contra la violència de gènere. Un dels serveis que es difondran d’aquest conveni és el telèfon 900900120 que l’ICD posa a disposició de les dones en situació de violència de gènere i que ha atès els primers cinc mesos de l’any un total de 3.876 trucades. En la darrera dècada, el nombre mitjà anual de trucades ha estat de 10.357. 

El 900900120 és un recurs important perquè és el primer telèfon on les dones poden trucar i expressar la situació que viuen de manera confidencial. L’atenció és gratuïta i permanent, 24 hores, tots els dies de lany. A través del 900900120 les dones accedeixen directament a un equip de professionals de l’advocacia, la psicologia, el treball social i la medicina, així com als serveis de la xarxa d’intervenció integral contra la violència masclista. En les situacions més extremes també es contacta amb els serveis d’emergències policials i de salut.

Les dones que hi truquen tenen majoritàriament entre 31 i 40 anys, grup d’edat que representa el 40,3% de les atencions. L’any passat el 94,8% de les consultes van ser per violència de gènere en l’àmbit de les relacions de parella. En la resta d’ocasions es tracta de violència de gènere familiar (2,7%), violència de gènere social comunitària (2%) i violència de gènere laboral (0,5%).

Pel que fa a les formes de la violència de gènere, i tenint en compte que poden coincidir més d’una forma de violència de gènere alhora, la taxa de les atencions per situacions de violència psicològica va ser del 99,8%; del 36,8% per situacions de violència física; del 9,2% per violència econòmica, i del 2,9% per violència i abusos sexuals.

   Tornar   
Dep. Premsa CAFBL
viernes, 15 de junio de 2018