El Col·legi d’Aparelladors de Barcelona alerta sobre mantenir els edificis per afrontar episodis meteorològics intensos

El Col·legi d’Aparelladors de Barcelona (CAATEEB) ha fet una crida a fer el manteniment dels edificis per garantir la seguretat i puguin fer front a fenòmens meteorològics intensos. L’alerta es produeix arran de les tempestes que van tenir lloc divendres passat a la tarda, que van provocar diferents incidents, com ara la caiguda de la coberta metàl·lica d’un edifici a Granollers. El CAATEEB recorda que és necessari revisar les fixacions de façanes i cobertes, no acumular objectes lleugers a terrasses i balcons i inspeccionar periòdicament els desaigües i les canonades dels habitatges.

Segons el president del Col·legi, Jordi Gosalves, “és indispensable fer una bona conservació dels edificis per evitar situacions de risc que posen en perill la vida de les persones i, que malauradament, es donen amb excessiva freqüència”. En aquest sentit el CAATEEB recorda que cada sis hores es recull als mitjans de tota Espanya algun incident relacionat amb el despreniment d’una cornisa o d’una façana o l’enrunament d’un edifici.

Gosalves creu “que ja existeixen instruments destinats a garantir que les edificacions compleixin amb uns mínims pel que fa al seu manteniment, ara el que cal és aplicar-los amb seriositat”. En aquest sentit, tots els habitatges i edificis residencials construïts a Catalunya desprès de l’any 1993 i els que tenen més de 45 anys d’antiguitat, han de disposar d’un Llibre de l’Edifici, que estableix i registra les operacions de manteniment que s’han de realitzar, a més d’obligar als propietaris encarregar a un tècnic la gestió de les operacions de manteniment i les inspeccions reglamentàries.

El CAATEEB incideix en que, segons les previsions dels experts mediambientals, fenòmens com tempestes d’alta intensitat, petits tornados, esclafits inundacions o esllavissades de talussos poden ser cada cop més freqüents, com a conseqüència del canvi climàtic.

   Tornar   
Dep. Premsa CAFBL
jueves, 13 de septiembre de 2018