Reduir l’ús del plàstic i del paper, optimitzar el consum energètic i ajudar als més desfavorits: objectius principals del CAFBL

cafbl

El CAFBL està molt compromès amb les causes socials i el desenvolupament sostenible

 

El Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida, CAFBL, està molt compromès amb les causes socials i el medi ambient. Per aquest motiu, fa anys que estan implementant polítiques de responsabilitat social corporativa com a objectius de la pròpia corporació i també entre els seus col·legiats. “Les nostres accions tenen com a destí el reconeixement i col·laboració en els fins d’entitats i associacions no governamentals, en el convenciment que aquestes polítiques impulsen i ajuden a crear un model de societat més justa, sostenible i d’igualtat”, afirma Lorenzo Viñas, Gerent del CAFBL.

De la seva estratègia RSC, destaquen algunes iniciatives de caràcter social, deixant latent la seva preocupació per les persones que més ho necessiten.

Arrels Fundació

El CAFBL col·labora amb Arrels Fundació, entitat que ajuda a les persones sense sostre que viuen als carrers de Barcelona. Per això, a la Festa Patronal del CAFBL d’aquest any, festa que celebren anualment, el Col·legi va entregar el premi CAFBL Social a Arrels Fundació, a més d’una donació de 3.000€, per la gran labor que fa l’entitat per ajudar a les persones sense sostre.

 

Solidaritat Sant Joan de Déu

Una altra de les entitats amb les que col·labora el CAFBL és amb Solidaritat Sant Joan de Déu. Aquesta institució sense ànim de lucre treballa per millorar la qualitat de vida de les persones en situació de vulnerabilitat i fomentar la inclusió social buscant la complicitat de persones, entitats, empreses i institucions.

Aquest any, el CAFBL ha col·laborat amb la institució per a Sant Jordi i la Festa Patronal, comprant a la seva botiga solidària. D’aquesta manera, s’aconsegueix fer dos regals en un, atès que un regal és per a la persona que ho rep i l’altre, com a benefici social, ajuden a les persones que més ho necessiten.

A la Diada de Sant Jordi, el CAFBL va comprar roses solidàries per regalar-les a totes les persones que van passar pel Col·legi el 23 d’abril. I a la Festa Patronal, un dels obsequis que van regalar a tots els assistents van ser unes capsetes metàl·liques amb caramels de xocolata, també de la botiga solidària de Sant Joan de Déu.

 

Fundació Hàbitat3

Fundació Hàbitat3 gestiona la cessió de pisos per a famílies en situació d’exclusió social i el Col·legi col·labora amb la fundació des del 2016 facilitant l’accés a pisos de lloguer a través dels col·legiats. Econòmicament també han ajudat, atès que en la celebració del 80è aniversari del CAFBL, es va organitzar el “pas solidari”, una caminada de 6km destinada a captar fons per a la Fundació. Van obtenir 5.000€, gràcies a les aportacions de tots els assistents i del Col·legi, i es va entregar a la presidenta de la Fundació, Carme Trilla. A més, també van rebre el premi CAFBL 2018, en reconeixement a la iniciativa pionera del programa de cessió d’habitatges buits a famílies vulnerables.

 

Pel que fa a les iniciatives de caràcter mediambiental, el Col·legi té un gran respecte pel desenvolupament sostenible.

Barcelona + Sostenible

El CAFBL és membre de Barcelona + Sostenible, una xarxa de més de 1.000 organitzacions compromeses amb la sostenibilitat ambiental, social i econòmica per crear una ciutat més responsable amb les persones i l’entorn.

Per això, el Col·legi ha creat un Pla d’Acció amb l’objectiu d’aconseguir que el CAFBL sigui 100% sostenible i conscienciar també a tots els col·legiats per a que apliquin les mateixes accions als seus despatxos.

Entre els principals objectius estan la reducció dels plàstics d’un sol ús i del paper i l’optimització del consum d’energia. Tots ells ja s’han iniciat.

Respecte l’eliminació del plàstic, en el seu lloc, ja s’utilitzen ampolles de vidre, gots i plats de cartró reciclat i cada treballador disposa de la seva pròpia tassa o termo per beure. A més, el Col·legi s’ha adherit a la campanya #beuresenseplastic, de Barcelona + Sostenible.

Pel que fa al paper, s’ha substituït el paper tradicional pel de fibra reciclada 100% i en cas que sigui de fibra verge, amb certificació FSC o PEFC. Ha estat necessari un canvi organitzatiu i dels processos de treball, però sobretot, un canvi de mentalitat de tots els treballadors per fer un us més responsable: augment de correus electrònics, impressió a dues cares, aprofitament del paper utilitzat, etc. També s’ha posat en marxa un programa de reciclatge a l’empresa.

Sobre l’optimització del consum d’energia, pel moment s’ha substituït el 75% de les bombetes halògenes per bombetes LED, de baix consum. Altres mesures plantejades són la regularització de la temperatura dels aparats de clima (amb una consigna no inferior a 22ºC a l’estiu, ni superior a 24ºC a l’hivern), o la renovació de màquines fotocopiadores i impressores per altres d’A***

   Tornar   
Dep. Premsa CAFBL
miércoles, 21 de octubre de 2020