Reial Decret Llei 6/2020 de mesures urgents en l'àmbit econòmic i per a la protección de la salut pública

Centrant-nos en l'àmbit laboral, les mesures queden reflectides en el Capitol II, article cinquè, en el qual s'estableix el següent:

  • Consideració excepcional com a situació assimilada a accident de treball dels períodes d'aïllament o contagi de les persones treballadores com a conseqüència del virus COVID-19.

  • Aquest caràcter excepcional de situació assimilada a accident de treball, és exclusivament a l'efecte de la prestació econòmica d'incapacitat temporal del sistema de la Seguretat Social de les persones treballadores en aquells períodes d'aïllament o contagi provocat pel virus COVID-19.

  • En tots dos casos la durada d'aquesta prestació excepcional vindrà determinada pel comunicat de baixa per aïllament i la corresponent alta.

  • Podrà causar dret a aquesta prestació la persona treballadora per compte propi o aliè que es trobi en la data del fet causant en situació d'alta en qualsevol dels règims de Seguretat Social.

  • La data del fet causant serà la data en la qual s'acordi l'aïllament o malaltia del treballador, sense perjudici que el comunicat de baixa s'expedeixi amb posterioritat a aquesta data.

 

Com sempre, per a qualsevol dubte o més informació sobre aquest tema, et pots dirigir al nostre servei d'assessoria laboral. En aquesta situació excepcional, et recomanem que ho facis mitjançant les assessories en línia del web col·legial www.cafbl.cat.

   Tornar   
Dep. Premsa CAFBL
viernes, 13 de marzo de 2020