Què passa amb les zones comunitàries dels edificis?

cafbl

El RD 463/2020, de 14 de març, pel que es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisis sanitària ocasionada pel COVID-19, limita la llibertat de circulació de les persones i en cas que hagin de realitzar alguna de les activitats indicades a l’article 7, ho han de fer de manera individual (a excepció que acompanyin a persones amb discapacitat, menors, grans,  o per causa justificada, d’acord amb  la modificació del RD 564/2020, de 17 de març).

Per aquest motiu, i amb caràcter general, no està permès  utilitzar lliurement els espais comuns ni  zones recreatives per evitar el contacte amb altres veïns  i s’insta a la gent a quedar-se als seus domicilis particulars, restant  les zones comuns únicament pel trànsit (zona de pas) o per la utilització individual dels serveis generals (ascensor).

Recalquem que la finalitat de la norma és la no concentració de les persones per evitar el contagi, per això, s’ha de limitar qualsevol tipus d’actuació que faciliti la reunió de persones en un mateix espai, com seria a les zones comunitàries (terrats, patis, jardins, piscines, etc.).

Prohibir sortir a zones comunitàries vol dir que no es poden utilitzar per exemple, per fer exercici, reunir-se, parlar o per realitzar qualsevol altra activitat, excepte per la circulació de pas quan sigui necessari.

Insistim que les àrees comunes són llocs de risc per a la propagació del virus i que per la seguretat de tothom ens hem de quedar dins de casa.

 

Si tens més dubtes, també pots consultar els punts 18, 19 i 20 d'aquest document de Protecció Civil de GENCAT.

   Tornar   
Dep. Premsa CAFBL
jueves, 19 de marzo de 2020