Consells dels Administradors de Finques Col·legiats per a edificis en els quals es produeixin casos de coronavirus

cafbl

Davant els dubtes sorgits respecte a la manera dꞌactuar en els supòsits en els quals es produeixin infeccions en un edifici, resumim les recomanacions de les autoritats sanitàries.

NETEJA I DESINFECCIÓ

Realitzar neteja i desinfecció de les superfícies amb les quals ha estat en contacte el malalt i/o les seves secrecions. La neteja i desinfecció es realitzarà amb un desinfectant. Segons informa Sanitat, aquests virus sꞌinactiven després de 5 minuts de contacte amb desinfectants d'ús pel públic en general, com el lleixiu o amb una solució d'hipoclorit sòdic que contingui 1000 ppm. de clor actiu -dilució 1.50 dꞌun lleixiu amb concentració 40-50 gr/litre preparada recentment-.

El personal de neteja utilitzarà equip de protecció individual adequat depenent del nivell de risc que es consideri en cada situació.
Algunes les han de realitzar les persones que cuiden al malalt, i les que afecten zones comunes les desenvoluparan els serveis de
neteja dꞌedifici.

GESTIÓ DELS RESIDUS DOMÈSTICS

El material dꞌun sol ús utilitzat per la persona malalta i els seus cuidadors - guants, mocadors, màscares-, lꞌequip de protecció individual del personal sanitari -excepte ulleres i màscara- i qualsevol altre residu del pacient, s'ha dꞌeliminar en la galleda de les escombraries disposat a l'habitació, preferiblement amb tapa i pedal dꞌobertura. La bossa de plàstic on es dipositi ha de tenir tancament hermètic i tancar-se abans de treure's de l'habitació.

La màscara i les ulleres s'han de retirar fora de l'habitació del pacient, on també hi haurà un recipient a aquest efecte, de característiques similars a les descrites anteriorment i amb bossa de plàstic de tancament hermètic.

Després de cada dipòsit de residus en aquestes bosses -bossa 1-, aquestes hauran de tancar-se i descartar-se conforme a lꞌindicat anteriorment.

 

Pots descarregar-te el document aquí.

   Tornar   
Dep. Premsa CAFBL
jueves, 19 de marzo de 2020