Ajuda de la Generalitat de Catalunya per als autònoms afectats pel COVID-19

El passat dia 3 d'abril es va publicar finalment la Resolució TFS/806/2020, de 2 d'abril, per la que s´aprova la convocatòria de l'ajuda per a autònoms de fins a 2.000 euros, per compensar les pèrdues com a conseqüència del COVID–19.

Les principals característiques de l'ajuda són les següents:

1.- Requisits:
  • Ser autònom persona física, donada d’alta com a tal, amb domicili fiscal a Catalunya. No s'inclouen els treballadors autònoms socis de societats mercantils, de societats civils privades, de comunitats de béns, de cooperatives o societats laborals, els membres d'òrgans d'administració de societats i les persones treballadores autònomes col·laboradores.
  • No disposar de fons alternatius d'ingressos. En aquest sentit, la base imposable de la darrera declaració de la renda de les persones físiques disponible ha de ser igual o inferior a 25.000 euros en cas d’acollir-se al sistema de tributació individual  i d’igual quantia en cas d’acollir-se al sistema de tributació conjunta.
  • Complir les obligacions tributàries davant l'Estat i la Generalitat i les obligacions davant la Seguretat Social o bé disposar de la corresponent resolució de pròrroga, ajornament, moratòria o qualsevol altra condició especial dels seus deutes amb l'Estat, la Generalitat i la Seguretat Social. 
  • Estar en situació d'alta al RETA, com a mínim, durant el primer trimestre del 2020.
  • Tenir el domicili fiscal i, si escau, el centre de treball de la persona sol·licitant de la subvenció en un municipi de Catalunya.
  • En el cas de persones joves que han estat beneficiaris de l'ajut per afavorir l'autoocupació de joves inscrits al programa de Garantia Juvenil per a l'any 2019, només poden accedir a aquest ajut aquells que, en data 1 de març de 2020, ja els hagi finalitzat l'àmbit temporal d'aplicació de l'ajut atorgat.
  • Haver suspès la seva activitat econòmica com a mesura derivada de l'aplicació del RD 463/2020, modificat pel RD 465/2020 i normes concordants.
  • Haver patit una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació en el mes de març de 2020, en comparació amb el mateix mes de l’any anterior, com a conseqüència dels efectes del COVID-19. En el cas de persones treballadores autònomes amb una antiguitat al RETA inferior a 1 any la comparació es farà amb la mitjana dels resultats mensuals des de l’alta al RETA.
2.- Import de l'ajuda:

L’import de la ajuda serà fins a un màxim de 2.000 euros, i en cap cas serà inferior a 100 euros. L’import màxim que es destinarà a aquestes ajudes és de 7.5000.000 de euros, i un cop esgotat aquest pressupost no es concedirà cap ajuda més.

3.- Forma de presentació i termini:

La presentació ha de ser telemàtica amb el formulari normalitzat que està a la web de la Generalitat de Catalunya. 

Clica aquí per accedir a la informació sobre l’imprès, la documentació a aportar i demés.

El termini per presentar la sol·licitud s’inicia el dia 6 de abril i acaba el proper 5 de maig.

Com sempre, per a qualsevol dubte o més informació sobre aquest tema et pots adreçar al nostre servei d'assessoria fiscal, fins a nou avís, només per telèfon o mitjançant les assessories en línia del web col·legial www.cafbl.cat.

   Tornar   
Dep. Premsa CAFBL
lunes, 06 de abril de 2020