El Govern espanyol admet la proposta dels administradors de finques col·legiats perquè no siguin les comunitats de propietaris les que regulin l'ús de les zones comunes dels edificis per part dels menors de 14 anys

El BOE ha publicat l'Ordre Ministerial SND/370/2020, del Ministeri de Sanitat, sobre les condicions en què han de desenvolupar-se els desplaçaments infantils durant l'Estat d'Alarma pel COVID-19.

El Govern espanyol admet la proposta dels Administradors de Finques col·legiats perquè no siguin les comunitats de propietaris les que regulin l'ús de les zones comunes per part dels nens i nenes menors de catorze anys, després de les peticions realitzades al Ministeri de Sanitat i al Ministeri de Drets Socials i Agenda 2020, i consideren que la decisió presa per les autoritats sanitàries és la més encertada.

L'Ordre Ministerial estableix que els nens/es podran fer una passejada diària en vies o espais d'ús públic mantenint la distància de seguretat. Com a màxim serà d'1 hora de durada entre les 9.00 i 21.00 hores i fins a 1 Km. de distància de la seva llar i grups formats per un adult responsable i fins a tres menors de 14 anys.

També estableix que no estarà permès l'accés a espais recreatius infantils a l'aire lliure, així com a instal·lacions esportives. No s'ha autoritzat l'obertura de cap espai comunitari. Per tant, han de romandre tancats tots els espais i elements comuns que actualment no poden utilitzar-se.

Salvador Díez, president del Consejo General de Colegios de Administradores de Fincas -CGCAFE-, considera molt encertada aquesta decisió sanitària, “perquè pensem que haver deixat al criteri subjectiu de les comunitats de propietaris com podrien accedir els menors a les instal·lacions comunes hagués generat importants problemes al no haver-se pogut garantir el compliment de les normes sanitàries i de distanciament”.

Anabel Miró, presidenta del Consell de Col·legis d’Administradors de Finques de Catalunya, afegeix la importància de tenir molt en compte aquesta mesura, tot i les diferents tipologies i espais comunitaris de cada edificació o complex immobiliari, apel·lant, per tant, “al bon comportament que tots els veïns han demostrat durant el confinament, pel que ben segur sabran entendre i interpretar correctament el sentit i finalitat de la mateixa”.

 

Descarregar comunicat en PDF

   Tornar   
Dep. Premsa CAFBL
sábado, 25 de abril de 2020