SOL·LICITUD DE DEVOLUCIÓ ANTICIPADA DE LA FIANÇA RDL 15/2020 (art. 2.2)

En el Reial Decret Llei 15/2020 de 21 d’abril, la mesura contemplada a l’Article 2, apartat 2, aplicable als arrendaments per a ús distint del d’habitatge en cas que el propietari NO sigui gran tenidor, les parts podran disposar totalment o parcialment de la FIANÇA per utilitzar-la en pagament de la renda.

Si es disposa d’aquesta fiança, l’arrendatari té l’obligació de reposar-la en el termini màxim d’1 any des de la data de l’acord o en el termini que quedi de vigència del contracte, en cas que el termini fos inferior a un any.

La fiança dipositada a l’INCASÒL sempre es retornarà a l’arrendador del contracte d’arrendament. En tot cas, aquesta sol·licitud haurà d’estar justificada pel conveni de l’acord d’ajornament subscrit per ambdues parts segons l’apartat 1.

L’INCASÒL ha habilitat la seva web (www.incasol.cat) per poder demanar la recuperació de la fiança durant aquest Estat d’Alarma i després l’arrendador haurà de tornar a ingressar la fiança corresponent.

Com sol·licitar la devolució d’una fiança pel Reial Decret Llei 15/2020:
 
1. Si la fiança està ingressada directament a l’INCASÒL: ha de sol·licitar la devolució directament en la seva pàgina web.

2. Si la fiança està ingressada a través de Concert Propi d’un Administrador de Finques:
  • Haurà de fer un traspàs a Ingrés Directe de la fiança.
  • Quan la fiança estigui ja traspassada a l’INCASÒL, l’arrendador ja podrà demanar la fiança a través de la web de l’INCASÒL (cas 1).
3. En cas que la fiança estigui dipositada a través del Concert del Col·legi:
  • L’Administrador haurà de sol·licitar el traspàs a Ingrés Directe a l’INCASÒL, via correu electrònic, posant les dades de la fiança (número fiança, adreça i import total fiança)
  • En cas que sol·liciti el traspàs un administrador col·legiat que no va ingressar la fiança, també haurà d’adjuntar l’Autorització de la Propietat conforme és el nou administrador, i si la propietat ha canviat una Nota Simple actual del Registre de la Propietat.
  • En quant estigui realitzat el traspàs, l’arrendador ja podrà demanar la fiança a través de la web de l’INCASÒL (cas 1).

Com sempre per a qualsevol dubte o més informació sobre el tema pots adreçar-te al nostre departament de fiances, fins a nou avís, només per telèfon o mitjançant correu electrònic fiances@cafbl.cat.

   Tornar   
Dep. Premsa CAFBL
jueves, 30 de abril de 2020