Els Administradors de Finques sol·liciten al Ministeri de Sanitat la regulació per a les piscines de les comunitats de propietaris

  • Se sol·licita una regulació sobre la possibilitat d'obrir les piscines i, en el seu cas, les condicions d'obertura.
  • Es considera que les mesures s'han de prendre amb un criteri científic.
  • Els Administradors de Finques consideren que la norma ha de ser comuna per a tot el país perquè, en cas contrari, es produirien desplaçaments de població cap a llocs amb una legislació autonòmica menys restrictiva.

 

Els Administradors de Finques col·legiats han manifestat al Ministeri de Sanitat la seva preocupació davant la proximitat de l'època estival i la necessitat de prendre una decisió sobre l'eventual obertura de les piscines en comunitats de propietaris i urbanitzacions. En la carta remesa a la Directora General de Salut Pública, Qualitat i Innovació del Ministeri de Sanitat, el CGCAFE exposa les raons per les quals és necessari que s'estableixi una normativa d'aplicació estatal per a l'obertura de les piscines privades comunitàries, en el seu cas, basada en criteris exclusivament científics.

Els Administradors de Finques col·legiats tenen com a objectiu essencial atendre i coordinar les necessitats dels edificis i les persones que hi resideixen per mantenir la qualitat de vida dels seus ocupants. Davant el període d'estiu, en la seva carta al Ministeri de Sanitat han sol·licitat, igualment, que s'estableixin les condicions i protocols que han de complir aquestes instal·lacions per al supòsit que s'autoritzi la seva obertura.

Salvador Díez, president del Consell General de Col·legis d'Administradors de Finques –CGCAFE-, manifesta que, encara que la competència en aquesta matèria és de les comunitats autònomes, “és necessari que aquesta regulació sigui la mateixa en tot el país per aconseguir una desitjable homogeneïtat en les condicions en les quals es produeix la desescalada i concretament en referència a l'accés a les piscines. Si això no fos així, es produirien moviments de població cap als llocs de regulació menys restrictiva per a un major gaudiment d'aquest servei, la qual cosa suposaria un agreujament del risc en aquestes zones”.

 

QUÈ PROPOSEN ELS ADMINISTRADORS DE FINQUES COL·LEGIATS?

El CGCAFE considera necessari que la regulació estatal estableixi mesures per garantir el distanciament entre persones, el que probablement reduirà l'aforament de les instal·lacions. També recorden que la majoria de les comunitats de propietaris no disposen d'un control d'accés i, en aquells casos en els quals es compti amb un socorrista, no forma part de la seva tasca professional controlar qui i com accedeix a la piscina. En conseqüència, és necessari conèixer que el compliment de les condicions obligatòries que s'estableixin serà responsabilitat únicament de cada ciutadà.

Sobre l'ús d'altres instal·lacions que puguin ser un focus de contagis com vestuaris, serveis o lavabos, entre altres, és necessari valorar la seva obertura prenent en consideració la proximitat de les instal·lacions als domicilis dels usuaris i, si es procedeix a la seva obertura, regular la necessitat d'intensificar la seva neteja i desinfecció.

A Espanya existeix una gran diversitat d'instal·lacions, si s'autoritza la seva obertura, serà necessari que la regulació estatal s'hagi de complementar amb normes pròpies de cada Comunitat de Propietaris i els Administradors de Finques col·legiats proposen que, davant la impossibilitat de convocar les juntes de propietaris en l'actual Estat d'Alarma, s’estableixin per part de Sanitat les normes per a la utilització de totes les zones comunes, entre elles les piscines comunitàries.

 

 

Descarregar comunicat en PDF

   Tornar   
Dep. Premsa CAFBL
lunes, 04 de mayo de 2020