Nova ordre sobre la suspensió d'obres en edificis. Orden Ministerio Sanidad 385/2020 de 2 de maig

Aquesta nova Ordre modifica l’anterior ORDEN SND/340/2020 del Ministerio de Sanidad de 12 d'abril, amb l’objecte d’incloure, dins de les obres exceptuades de la suspensió, les que es realitzin en locals, habitatges o altres zones delimitades de l'edifici no habitades o en les que no tinguin accés els residents mentre durin les obres, i sempre que es compleixin les condicions establertes en la nova ordre.

Tanmateix amb aquesta modificació es permet l’accés a zones no sectoritzades de l'edifici, per la realització de les operacions puntuals de connexió amb les xarxes de serveis de l'edifici que siguin necessàries per acometre les obres.

Aquesta Ordre disposa un nou redactat de l'apartat 1 de l'únic article de l'Ordre 340/2020, i estableix una altra excepció a la regla general de suspensió d’obres en edificis existents:

Es poden fer les obres en les que, per el tipus d’intervenció, per les circumstàncies de sectorització de l'immoble o de delimitació d’espais i recorreguts de circulació, no es produeixi cap interferència amb les persones no relacionades amb l’activitat de l’obra.

També es poden fer les obres que es realitzin en locals, habitatges o altres zones delimitades de l'edifici no habitades, a les que no tinguin accés els residents mentre durin les obres, sempre que es compleixin les següents condicions:
  • Es limiti la circulació de treballadors i materials per zones comuns no sectoritzades, i s’adoptin totes les mesures oportunes per evitar el contacte amb els veïns de l'immoble.
  • L’accés i sortida d’aquests locals, habitatges i zones s'ha de produir a l'inici i a la finalització de la jornada laboral.
  • El treballadors han d'adoptar les mesures de prevenció i higiene front la COVID-19 indicades per les autoritats sanitàries.
En tots aquests casos exceptuats de la suspensió, es permet l’accés a les zones no sectoritzades de l'edifici, per la realització d’operacions puntuals de connexió amb les xarxes de serveis de l'edifici que siguin necessàries per a l’execució de les obres.

Conseqüentment, fins a la finalització del període d’estat d’alarma i les seves prorrogues, estan SUSPESES LES OBRES I TREBALLS que suposin una intervenció en edificis existents quan a l'immoble es trobin persones no relacionades amb l'activitat de l’execució de les obres que puguin tenir interferència amb l’activitat de les obres o amb el moviment de treballadors, o trasllat de materials, amb les següents EXCEPCIONS a la suspensió d’obres:
  1. Quan les obres no produeixin cap interferència amb les persones no relacionades amb l’obra. És a dir, quan a la finca no hi ha cap persona aliena a l’obra, o quan es pot sectoritzar o independitzar totalment la zona de l’obra de la resta del edifici.
  2. Quan es tracti d'obres o reparacions URGENTS  d'instal·lacions o avaries, o de tasques de vigilància en el propi immoble.
  3. Quan les obres  es realitzin en locals, habitatges o altres zones delimitades de l'edifici no habitades, a les que no tinguin accés els residents mentre durin les obres, sempre que es compleixin condicions abans esmentades.
Es recomana finalment que totes les parts que intervenen en l'obra: Propietat o el seu representant, Direcció d'Obra, Coordinador de Seguretat en la fase d'obra i Constructor, signin una acta o document de represa de les obres en virtut de l'Ordre 385/2020 (BOE núm. 123 de 3/05/2020), de modificació de l'Ordre SND/340/2020.
 
Com sempre, per a qualsevol dubte o més informació sobre el tema pots adreçar-te al nostre servei d'assessoria d'arquitectura, fins a nou avís, per telèfon o bé mitjançant les assessories on-line del web col·legial  www.cafbl.cat.

   Tornar   
Dep. Premsa CAFBL
miércoles, 06 de mayo de 2020