Recomanacions Fase 1

L’Ordre SND/399/2020 de flexibilització de les restriccions a la fase 1 del confinament per la COVID-19 és aplicable a les regions sanitàries de l’Alt Pirineu i Aran, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, des del dia 11 de maig de 2020. La resta de regions sanitàries continuen a la fase 0, de manera que la informació que a continuació trobaràs, a hores d'ara, no és aplicable.

Consulta aquí el mapa de regions sanitàries:


Sobre la incorporació als despatxos professionals, des del CAFBL t’indiquem una sèrie de recomanacions a tenir en compte.

Primer de tot, et recordem que l’activitat laboral, sempre que sigui possible, es recomana que es faci preferentment de manera telemàtica.

En cas d’obrir els despatxos, l’activitat es pot reprendre mantenint unes normes en aquells locals que tinguin menys de 400 m²:
  • Les visites s’atendran sempre amb cita prèvia.
  • Un client per cada treballador.
  • Tindran horari preferent els majors de 65 anys.
Cal garantir la distància mínima de seguretat de 2 metres entre treballadors i entre treballador i client. En cas que no es pugui garantir aquesta distància, s’hauran d’utilitzar mampares de separació.

També s’ha de continuar amb les mesures higièniques que s’han imposat des de l’inici de l’Estat d’Alarma: rentar-se sovint les mans amb sabó o gel hidroalcohòlic; tapar-se la boca en tossir o esternudar, i evitar tocar-se ulls, nas i boca. En el cas dels centres de treball, també s’ha d’evitar compartir qualsevol eina o estri de feina, evitar les reunions presencials, així com facilitar la tasca del personal de neteja i desinfecció, deixant l'espai de treball el més lliure possible.

Sobre les mesures d’higiene, s’ha de garantir la disposició de sistemes de protecció personal per a tots els treballadors: hidrogel, guants i mascaretes. I a més, és molt important realitzar, mínim dos cops al dia, una neteja i desinfecció de les instal·lacions amb especial atenció a les superfícies de contacte més freqüents com són els poms de les portes, passamans, mostradors, mobles, etc., així com ventilar tots els espais. Es recomana limitar l’ús dels lavabos per part dels clients, llevat de casos estrictament necessaris, i s’haurà de disposar de papereres amb tapa i pedal.

No obstant, cada despatx haurà d’ajustar l’ús de les mesures de protecció segons les seves condicions particulars.

En aquests enllaços podràs descarregar-te tres guies amb mesures de prevenció establertes i consells a l'hora de desplaçar-te, durant l’estada a la feina i en arribar a casa.
Per altra banda, per facilitar la mobilitat dels treballadors a la feina i evitar les aglomeracions en cas d’ús de transports col·lectius, es recomana acordar una major flexibilitat en els horaris d’entrada i sortida. A més de valorar altres mesures que afavoreixin la conciliació de la vida laboral i familiar.

Recalcar que l'Ordre Ministerial no fa referència als edificis, les urbanitzacions o les comunitats de propietaris. Per tant, per analogia, és necessari estendre la regulació d'elements semblants en els espais de domini públic.

L’Art. 41 de l’Ordre fa referència a l’obertura de les instal·lacions esportives a l’aire lliure dedicades a l’esport federat i professional. Per analogia, s’estén la seva regulació a les comunitats de propietaris, tenint present els següents requisits:
  • Es podran obrir els espais i zones esportives a l'aire lliure. Es refereix la norma a tota aquella instal·lació esportiva descoberta en recinte tancat o obert, que manqui de sostre i parets simultàniament. Queden exclosos tots els espais tancats (inclosos els vestuaris), les piscines i zones d'aigua. No s'inclouen els parcs infantils, sobre els que caldrà definir un protocol específic.
Pel que fa a les celebracions de juntes de propietaris, segueixen sense poder-se celebrar presencialment.

   Tornar   
Dep. Premsa CAFBL
lunes, 11 de mayo de 2020