La majoria de les comunitats de propietaris no podran complir amb les condicions per a l'obertura de les piscines

Ordre SND/414/2020, de 16 de maig avança els requisits per a l'obertura de les piscines en la fase dos de la desescalada

La majoria de les comunitats de propietaris no podran complir amb les condicions per a l'obertura de les piscines

  • Els col·legis d’administradors de finques consideren que les comunitats de propietaris no disposen de recursos o eines per complir totes les obligacions imposades
  • Els Administradors de Finques insisteixen en la necessitat de tenir en compte la problemàtica de les comunitats de propietaris en la regulació de l'obertura de les piscines

 

Dimarts, 19 de maig – Els Administradors de Finques col·legiats recorden al Ministeri de Sanitat, després de la publicació de l'Ordre SND/414/2020 per a l'aplicació de la fase 2 del Pla per a la desescalada, que aquesta Ordre no resol les qüestions pendents que el CGCAFE ha anat exposant, en les seves diferents comunicacions, al President del Govern i als responsables dels ministeris competents en aquestes matèries.

En aquesta Ordre s'estableixen, entre altres, les següents obligacions:

  • L'aforament màxim permès serà 30%: la majoria de les comunitats de propietaris no disposen de cap sistema de control de l'aforament. No hi ha personal responsable a càrrec de la instal·lació que pugui controlar o limitar l'accés dels propietaris i, en els casos que disposen de socorrista, la seva competència es limita al control del got de la piscina.
  • Per acudir a la piscina s'ha d'obtenir cita prèvia i organitzaran horaris per torns, fora dels quals no es podrà romandre en la instal·lació. No és possible gestionar cites prèvies sense personal o, almenys un telèfon i la immensa majoria de les comunitats de propietaris manquen de tots dos recursos. La competència per regular és de la Junta General de Propietaris: al marge de l'enorme controvèrsia que suposaria tractar d'aconseguir un acord per a l'establiment de torns, cal recordar que encara no estan autoritzades les reunions de les comunitats de propietaris, el que impedeix aquesta regulació.
  • En les zones d'estada dels usuaris, s'ha d'establir una distribució espacial per garantir la distància de seguretat d'almenys dos metres entre els usuaris mitjançant senyals en el sòl limitant els espais. Si es marquen àrees d'ús reservat per a cada persona i, a més, cal reservar zona per a l'accés i de pas (tant a aquests espais com al got de la piscina o als vestuaris), l'espai disponible es redueix de tal forma que l'aforament real pot ser molt inferior a l'obligatori, la qual cosa dispararà els costos del servei en proporció al nombre d'usuaris. Tampoc es disposa de recurs per exercir el control que els usuaris respecten les seves respectives zones d'estada.

 

Per facilitar l'adopció d'acords, el president del CGCAFE, Salvador Díez, manifesta que han tornat a proposar al Govern que es reguli la possibilitat de celebrar juntes virtuals, facilitant la flexibilització dels requisits per a la presa de decisions, l'augment de terminis per a la celebració de les reunions i es confirmin als propietaris que actualment ocupen càrrecs, amb el que es resoldrien molts dels problemes actuals tant per a l'obertura de piscines com per a la resta dels problemes plantejats en les diferents fases de la desescalada.

 

Descarregar el comunicat en PDF.

   Tornar   
Dep. Premsa CAFBL
miércoles, 20 de mayo de 2020