Estat actual fase 1 i 2 d’aspectes relacionats amb les comunitats de propietaris

Et volem informar de l’estat actual, en les fases 1 i 2, dels següents aspectes:
  • Execució d’obres
  • Reunions de juntes presencials
  • Zones comunitàries
  • Instal·lacions esportives
  • Piscines comunitàries

Fase 1 i 2. Execució d’obres
S'aixeca la suspensió de les activitats relacionades amb obres d'intervenció en edificis existents establerta per l'Ordre SND/340/2020, de 12 d'abril, modificada per l'Ordre SND/385/2020, de 2 de maig, en totes les unitats territorials en fase i posteriors.

Això suposa que es poden realitzar els treballs de reforma, reposició, substitució, reparació etc., en edificis i habitatges habitats, sense més restriccions que en un altre tipus d'activitats; és a dir, garantint les mesures d'higiene i distància de seguretat de 2 metres i, en tot cas, sempre seguint les indicacions de les autoritats sanitàries.

Reunions de Juntes Presencials
A Catalunya NO es poden fer reunions de juntes de propietaris presencials mentre no s’aixequi l’estat d’alarma, d’acord amb el que preveu el Decret Llei 10/2020, de 27 de març, sense perjudici del que estableixi el Ministeri de Sanitat durant el procés de desescalada. Sí que es poden fer reunions per videoconferència i adoptar acords sense reunió.

No obstant, per si vols anar preparant els espais per quan es puguin celebrar reunions, et tornem a adjuntar una INFOGRAFIA que et pot ser d’utilitat, on es reflecteixen exemples de com s'hauran de mesurar les distàncies i les superfícies mínimes per assistent, encara que segons el disseny de la sala, les zones de pas, els accessos, els mobles i altres especificacions, l'esmentada superfície mínima podria ser major.

S’haurà de mantenir la distància social de seguretat. S'estima 2 metres de separació entre els assistents. En cap cas correspon ni a la comunitat de propietaris ni a l'administrador facilitar als assistents mesures de protecció personal (mascaretes, guants, etc.).

I s’haurà de tenir en compte, abans i després de la reunió, que s’haurà de procedir a la neteja i desinfecció de tota la instal·lació en la qual es vagi a desenvolupar la reunió amb especial atenció a les zones en contacte amb els assistents.

Fase 1. Zones comunitàries
Cal respectar la limitació de grups d’un màxim de 10 persones mantenint les mesures de seguretat (ús de mascareta, distància de 2 metres, absència de contacte físic, etc.).

Cal evitar el contacte amb els elements comuns, com ara bancs o similars, així com els parcs infantils, gronxadors i tobogans, perquè les superfícies poden estar contaminades.

Fase 1. Instal·lacions esportives
Es poden utilitzar, però només aquelles que tenen controlat el seu accés i respectant l’aforament del 30% de l’ús esportiu. Amb cita prèvia i per torns.

Només per a la pràctica esportiva individual, dues persones si la modalitat ho requereix, però sense contacte físic i respectant la distància de seguretat de 2 metres.

Els menors i les persones amb discapacitat poden anar amb un acompanyant.

Cal garantir sempre les distàncies de seguretat i la neteja i desinfecció.

 
Fase 1 i 2. Piscines comunitàries
A la fase 1 les piscines han de romandre tancades.
Respecte a la fase 2, les comunitats de propietaris continuen sent les grans oblidades en aquest estat d'alarma. Si bé no es diu concretament que les comunitats de propietaris podran obrir durant la fase 2 de l'estat d'alarma, s'interpreta que sí, sempre que compleixin les mesures establertes en els articles 44 i 45 de l'Ordre SND 414/2020, entre les que es troben principalment les següents:
  • L'aforament màxim permès serà 30% (s'ha de tenir en compte la superfície de la làmina d'aigua i la del recinte, com també el nombre d'habitatges i la ponderació de persones que habiten en l'immoble).
  • Obtenció necessària de cita prèvia i s’organitzaran horaris per torns.
  • Distribució espacial per garantir la distància de seguretat d'almenys dos metres entre els usuaris mitjançant senyals en el sòl limitant els espais.
  • Amb caràcter previ a l'obertura diària, s'haurà de realitzar la neteja i desinfecció de les instal·lacions amb especial atenció als espais tancats com lavabos.
  • S’efectuarà neteja i desinfecció mínim 3 vegades al dia de les superfícies de contacte (poms, manetes de portes, baranes, etc.).
  • Cartelleria amb les mesures d’higiene i seguretat.
  • Limitació especial del recinte per garantir distància de seguretat entre els usuaris (mínima de 2 metres), mitjançant senyals a terra.
  • No és possible l'ús de les dutxes de vestuaris ni fonts d'aigua.

Et recomanem que consultis els articles 44 i 45 de l'Ordre SND 414/2020, de 16 de maig que regulen l’ús de les piscines recreatives:
  • Article 44. Reobertura al públic de les piscines recreatives.
  • Article 45. Mesures d'higiene i prevenció aplicables a les piscines recreatives.

   Tornar   
Dep. Premsa CAFBL
miércoles, 27 de mayo de 2020