Juntes de propietaris i piscines després de la resolució del Departament de Salut 1746/2020 de 17 de juliol

T'informem sobre mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 que afecta l'àrea metropolitana de Barcelona: Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besòs, Sant Feliu de Llobregat i Badalona.

PISCINES de les comunitats de propietaris.
Atès que no s’estableixen mesures especials sobre aquest tema en la citada Resolució, entenem vigents les mesures informades el passat dia 22 de juny, concretament els apartats 2.1 i 2.3 de la Resolució SLT/1429/2020 de 18 de juny, pel que és aplicable el següent:
  • S’ha de mantenir la distància de seguretat d' 1,5 metres en general, equivalents a un espai de seguretat de 2,5 m² per persona.
  • És obligatori l'ús de mascaretes encara que es pugui mantenir la distància de seguretat.
  • Les persones responsables de l'organització d'aquestes activitats, han d'adoptar les mesures organitzatives que siguin necessàries per garantir el manteniment de les mesures de protecció individual. En especial: Sistemes per a la neteja de mans, la distància física interpersonal de seguretat, les condicions de neteja, desinfecció i ventilació (si això fos difícil o no fos possible, per a les condicions pròpies de l'activitat, hauran de garantir-se les mesures de prevenció i higiene adequades per a prevenir els riscos de contagi).
Mentre la Generalitat de Catalunya no elabori un pla sectorial sobre aquest tema entenem per tant que, per a l'ús de les PISCINES, haurà de mantenir-se la distància interpersonal abans indicada (1,5 m = 2,5 m²), així s'hauran de complir els requisits de neteja i desinfecció exigits relacionats amb anterioritat.

REUNIONS de les comunitats de propietaris.
Partint de la vigència del Decret llei 26/2020, pel que es dona una nova redacció a l'art. 4.4 del Decret llei 10/2020, de 27 de març, sobre la suspensió de l’obligació de convocar i celebrar juntes de propietaris, normativa de la qual es va informar el passat 25 de juny, actualment i d’acord amb la Resolució 1746/2020, hem de tenir en consideració que, en el cas que a instància del President o d'almenys un 20% dels propietaris amb dret a vot, que representin el 20% de les quotes, es celebri una junta presencial, no podran assistir més de deu persones, s'haurà de mantenir la distància de seguretat d' 1,5 metres en general (aproximadament 2,5 - 3 m² per assistent) i serà obligatori l'ús de mascaretes.

Per tal de poder complir aquestes mesures des del Col·legi aconsellem que a les convocatòries de les Juntes es facin constar les següents recomanacions:
  • Que els propietaris confirmin l’assistència a la reunió amb una determinada antelació, via correu electrònic o telefònicament.
  • Que només assisteixi un propietari per departament.
  • Que es faciliti, en la mesura del possible, la delegació i vot.
Com sempre, per a qualsevol dubte o més informació sobre aquest tema, et pots adreçar al nostre servei d'assessoria jurídica, per telèfon, presencial amb cita prèvia o bé mitjançant les assessories en línia del web col·legial www.cafbl.cat.

   Tornar   
Dep. Premsa CAFBL
martes, 28 de julio de 2020