El CAFBL condemna qualsevol actuació intimidatòria contra despatxos de col·legiats i el seu personal.

El CAFBL condemna qualsevol actuació intimidatòria contra despatxos de col·legiats i el seu personal. La pertorbació del lliure exercici del dret defensa i de la inviolabilitat dels despatxos professionals és inadmissible en un Estat democràtic de Dret.

 

Actualment continuen donant-se notificacions de col·legiats informant d’incidències de les quals han estat víctimes els seus propis despatxos i el personal, com a conseqüència de l'entrada en ells de grups de persones que, identificant-se com a membres del Sindicat de Llogaters, pretenen, acompanyats amb el corresponent arrendatari, exigir a l'Administrador de Finques condicions contràries a la voluntat i interessos de l’arrendador, així com la suspensió de l'execució de resolucions judicials de desnonament acordades com a conseqüència de l'incompliment per part de l'arrendatari de les obligacions derivades del contracte d'arrendament.

A més de les molèsties que suposa pel col·lapse material del funcionament del despatx i la tensió que genera per als col·legiats, els treballadors i els nostres clients, aquest tipus d'actuacions solen venir, a més, acompanyades de pancartes degradants, crits, insults i coaccions que no s'haurien de tolerar i que, en qualsevol cas, són penalment punibles.

Davant situacions com aquestes, hem d'aconsellar que s'actuï amb la major serenitat possible i es doni avís immediat als Mossos d'Esquadra per tal que puguin intervenir amb la màxima celeritat i perquè procedeixin a la identificació dels responsables i al desallotjament immediat de l'immoble.

Així mateix, a més de ser denunciables a Comissaria, aquests fets podrien ser susceptibles de querella penal contra els responsables, en funció de les circumstàncies que concorrin en cada cas, pels tipus de delicte que s'assenyalen.

   Tornar   
Dep. Premsa CAFBL
miércoles, 30 de septiembre de 2020